november 1, 2017 Afvallen dieet en sporten

Afvallen, hoe werkt het eigenlijk? 7 Dingen die je moet weten om succesvol af te vallen.

We zijn in Nederland allemaal massaal aan het diëten. Laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een maatje kleiner? De één drinkt de hele week alleen maar sapjes en de ander eet als een holbewoner om die extra kilo’s te verliezen. Nu de feestdagen weer voor de deur staan, zullen de meesten hun dieet snel weer vergeten en de kilo’s er weer rustig aan eten. Ze beginnen in januari gewoon weer helemaal opnieuw. Het lijkt bijna onmogelijk om succesvol af te vallen. Iedereen is op zoek naar dat sprookje waar de kilo’s verdwijnen en nooit meer terugkomen. Sprookjes bestaan alleen niet en als je op zoek bent naar dat magische dieet waarbij de kilo’s van je heupen vliegen, dan zul je alleen maar teleurgesteld zijn. Om jouw verhaal een succesverhaal te maken, vind je hier 7 dingen die je moet weten om succesvol af te vallen.

Afvallen is zwaar!

Dat is het eerste wat je moet weten als je succesvol wilt afvallen. Het is niet makkelijk en hoort ook niet makkelijk te zijn.

Afvallen hoeft niet vies te zijn!

Niemand kan ontkennen dat afvallen vervelend is. Niemand zit erop te wachten om gezonder te eten, maar gezond eten hoeft niet vies te zijn. Probeer daarom zoveel mogelijk nieuwe recepten.Variatie is belangrijk. In plaats van geld uit te geven aan weer een nieuw dieet, kun je beter zoeken naar een goed kookboek!

Afvallen is for life!

Als je echt gebruik wilt maken van een dieet, zoek dan naar een dieet dat op de lange termijn focust. Diëten die beloven binnen een week wonderen te verrichten, zullen nooit werken. Gezond eten moet een levensdoel worden en niet alleen een tijdelijke hel zijn voor de perfecte bikinibody.

Je gewicht is niets meer dan een nummer!

Als je alleen maar wilt afvallen vanwege het nummer op de weegschaal, zul je nooit slagen. Gooi die weegschaal dus uit het raam! Of als je buren je al gek genoeg vinden, leg hem weg in de kast. Zorg er in ieder geval voor dat je niet elke dag vol verwachting op de weegschaal staat. Afvallen is een proces van pieken en dalen en een obsessie met je weegschaal staat je motivatie alleen maar in de weg.

Porties!

Je moet jezelf leren om minder te eten. En leren is hierbij het sleutelwoord. Je moet bewust zijn van hoeveel je eet en leren wat gezond is. Je lichaam vraagt vaak meer dan het echt nodig heeft. Leer het verschil kennen.

Sporten! Sporten! Sporten!

Er is geen enkel dieet dat werkt zonder de juiste lichaamsbeweging. Zet je vet om in spieren en je zult zien hoe snel je je beter voelt. Je hoeft ook niet vier keer per week in de sportschool te zweten. Zoek naar een sport waar je plezier in hebt. Heb je vroeger op tennis gezeten? Wat houdt je tegen om nu weer te beginnen? Als je liever niet alleen sport, zoek dan naar een buddy. Samen sporten is veel leuker!

Zet doelen voor jezelf!

Het gaat hierbij niet om dat nummertje op de weegschaal. Dit zijn doelen die je leven echt kunnen verbeteren. Wil je graag weer in dat jurkje passen? Maak dat je doel! Heb je altijd al een marathon willen rennen? Ga aan de slag!