november 10, 2016 Eiwitdieet

Eiwitdieet: Ongelooflijk snel afvallen door meer eiwitten te eten!

Dat er veel verschillende diëten op de markt bestaan is wel duidelijk. Het eiwitdieet is daarin toch een opmerkelijke die we dan ook nader bespreken in dit artikel. Je hoort namelijk steeds meer mensen die een het eiwitten dieet gebruiken. En vaak gaat dit gepaard met uitstekende resultaten. Niet voor niets zijn meerdere diëten ontwikkeld met als inzet meer eiwitten. Toch zijn ze niet allemaal even sterk. Het is namelijk altijd belangrijk dat je een aantal zaken goed in de gaten houdt. Je merkt meestal al erg snel aan bepaalde signalen of het dieet wel of niet goed is. Een eiwitdieet wordt wel gezien als het beste dieet, samen met het sterke koolhydraatarm dieet. Niet alleen door de gebruikers ervan maar ook door verschillende andere (betrouwbare) bronnen. Wij nemen hieronder een kijkje in het dieet en zetten onze bevindingen om in digitale inkt.

Het eiwitdieet is het beste dieet van 2016!

Dat het eiwitdieet het beste dieet is volgens velen is duidelijk! Het is bij uitstek HET dieet om te gebruiken als je snel wilt afvallen. Door zijn optimale werking is het een veel geprezen dieet.

Hoe gaat het dieet nou eigenlijk precies in zijn werk?

Wat maakt het succes van afvallen met eiwitten? Het eiwitdieet is een manier om snel vet te verbranden! Je gaat door een hoger dan gemiddelde eiwit consumptie voor zorgen dat je lichaam zich aanpast naar deze nieuwe brandstof. Namelijk de eiwitten. Normaal zijn koolhydraten rijkelijk vertegenwoordigd in onze voeding. Deze worden ook gebruikt als energiebron. Door nu meer eiwitten te eten gaat jouw lichaam deze macronutriënt gebruiken als energieleverancier. Hierdoor moet je lichaam harder werken gezien eiwitten moelijker verteren. Ook schakel je koolhydraten, dus ook suikers uit deer juist voor zorgen dat je dik wordt. Ook vetten liggen enigszins aan banden, maar worden wel gegeten. Ze zijn ook belangrijk en kennen een hoop functies in je lichaam. Door deze processen zorg je er dus voor dat je lichaam word gedwongen vet te verbranden.

Moet je echt zoveel eiwitten eten?

Je gaat met het eiwitdieet wel meer eiwitten eten. Dit betekent echter niet dat je alleen maar eiwitten eet. De voeding in een eiwitdieet is goed uitgebalanceerd om je van alle voedingstoffen die je nodig hebt. Het eten is erg veelzijdig en er kan dan ook veel gecombineerd worden met lekkere producten.

Mag je helemaal geen koolhydraten of vetten eten dan?

Dit hangt een beetje van het eiwitdieet zelf af. De meeste hiervan weren inderdaad bijna alle eiwitten. Hierdoor raakt je lichaam in staat van ketose. Dit betekent kort gezegd: je lichaam gaat eiwitten gebruiken als primaire brandstof en vetten verbranden die zijn opgeslagen.

Krijg je geen last van een jojo effect met dit dieet?

Een jojo effect ontstaat vaak door te weinig eten in een dieet. Daarbij vervallen mensen weer na het dieet vaak in oude gewoontes. Doordat je lichaam nog in staat verkeerd waarin het spaart (door het te weinig eten) kom je dus sneller aan. Met een eiwitdieet mag je gewoon blijven eten alleen in een iets beperktere mate. Daarbij eet je meer eiwitten waardoor je dus ook meer vet gaat verbranden. Een jojo effect zal met een proteïne dieet dus niet ontstaan.

Zit er nog verschil in eiwitdiëten?

Er zijn verschillende diëten die het principe van eiwitten eten hanteren. Enkele daarvan zijn echte eiwit diëten en helpen je dan ook zeer effectief met afvallen. Je moet dus bij het kiezen van een eiwitdieet echt de juiste keuze maken. Dan haal je er ook alles uit!

Mijn eigen ervaringen met het eiwitdieet…

De persoonlijke ervaringen met het dieet zijn “Simply the best”. Je gaat er inderdaad snel en veel vet mee verbranden. Het eten is lekker en hierdoor is het dieet makkelijk te volgen. Het eiwit dieet is dus de beste methode om snel af te vallen. Lees meer over het eiwitdieet op deze website over afvallen van Dieetkompas.nl.