maart 9, 2017 De heerlijkste koolhydraatarme recepten

Vergeet alle diëten en ga voor koolhydraatarme recepten

Misschien herken je je wel in de volgende situatie. Je doet er alles aan om af te vallen, hebt de afgelopen 5 of 10 jaar talloze diëten geprobeerd, maar niets hielp. Weight Watchers, Weight Care, Atkins, Dukan, het South Beach dieet en Sonja Bakker komen je allemaal bekend voor, maar hebben voor jou niet het gewenste effect kunnen behalen. Je bent alweer op zoek naar een nieuwe manier van afvallen óf je hebt het intussen opgegeven.

Je bent niet gelukkig met je volle lichaam, maar hebt je erbij neergelegd dat het niet anders zal zijn. En dus probeer je er maar het beste van te maken. Af en toe heb je last van kwaaltjes, een slechte conditie en misschien een te hoog cholesterol of een te hoge bloeddruk. Allemaal het gevolg van overgewicht en jaren van slechte voeding.
Maar word wakker uit deze nare droom. Vergeet alle diëten die je tot nog toe gevolgd heb en ga doen wat werkt: volg een koolhydraatarm dieet middels koolhydraatarme recepten en val eindelijk – na a die jaren – wel effectief af!

Voordelen van koolhydraatarme recepten

Nog nooit gehoord van koolhydraatarme recepten? Dat kan goed, want de diëten die we in de inleiding noemden richten zich lang niet allemaal op koolhydraten. Vaak staan vet en calorieën centraal. Bij een koolhydraatarm dieet is dat niet zo. In dit geval staan juist recepten centraal waarbij koolhydraten zo goed als ontbreken. En waarom? Omdat koolhydraten de bewezen dikmakers zijn. Het zijn suikers die opgeslagen worden als lichaamsvet als we ze niet verbranden. En we eten dagelijks heel veel producten die stijf staan van de koolhydraten. Welke voordelen kleven er dan precies aan koolhydraatarme recepten? Lees ze in deze opsomming:

– Koolhydraatarme recepten leveren voldoende tot veel energie, waardoor je fitter en alerter wordt, je beter kan concentreren en lekkerder in je vel komt te zitten;
– Aangezien de meeste recepten eiwitten en onverzadigde vetten bevatten, moeten die stoffen wel verbrand worden en krijgt vet geen kans meer om zich op te slaan op je lichaam;
– Je kunt de lekkerste koolhydraatarme recepten bereiden op basis van bekende ingrediënten: vlees, groenten, fruit, noten en zaden;
– Je krijgt zit om te gaan bewegen en meer uithoudingsvermogen (want je krijgt meer energie), waardoor je nog sneller vet zal gaan verbranden;
– Als je eenmaal koolhydraatarm bent gaan eten, is het niet moeilijk om je behaalde gewicht vast te houden.

Al deze voordelen maken het dat intussen duizenden mensen een koolhydraatarm receptenboek raadplegen om af te vallen. Ook jij kan afvallen. Vandaag nog!

Koken met koolhydraatarme recepten

Begin vandaag nog met het koken van de lekkerste koolhydraatarme recepten en zie dat je eindelijk af gaat vallen. De eerste week zie je al verschil! Koolhydraatarme recepten haal je van het internet of uit een kookboek. Voor het snelste effect kun je deze koolhydraatarme boodschappenlijst erbij houden als je wil controleren of de producten die je koopt ook echt koolhydraatarm zijn.
Wees er wel op bedacht dat je niet te snel begint: vervang bij voorkeur één maaltijd per dag in de eerste week en voeg hier vervolgens steeds meer maaltijden aan toe. Zeker als je al veel diëten gehad hebt, is het goed om dit dieet verantwoord op te bouwen. Zo voorkom je dat je over een tijdje alsnog stagneert en help je jezelf om eindelijk je streefgewicht te bereiken!

Conclusie

Als het voor jou herkenbaar is dat je niet afvalt, ondanks dat je allerlei diëten een kans gegeven hebt, kan het helpen om je eens te richten op enkel en alleen je voeding. Koolhydraatarme voeding, welteverstaan. Los van het feit dat je met koolhydraatarme recepten eindelijk goed zal afvallen, voorkom je ook veel andere ziektes waaronder een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk.

Je kunt koolhydraatarme recepten heel eenvoudig toepassen in je leven, door op zoek te gaan naar een goed kookboek en kritisch naar de recepten te kijken. Staan ze niet op de koolhydraatarme boodschappenlijst? Dan horen ze ook niet thuis in een koolhydraatarm recept.