december 11, 2017 Lekkere en gezonde tussendoortjes!

Gezonde tussendoortjes als toevoeging aan een gezond dieet

Ken je dat probleem? Je bent aan het afvallen en hebt tussen je maaltijden door vaak nog honger. Je probeert het hongergevoel te negeren, want je weet dat je niet zult afvallen als je de hele dag door blijft snoepen. Toch wordt het steeds zwaarder om het gevoel te stillen. Maak je dan geen zorgen. Er zijn gelukkig gezonde alternatieven die je aan jouw dieet kunt toevoegen. Dan maakt het helemaal niet uit als je om 15:00 honger hebt en tot 18:00 uur moeten wachten voor je avondeten. Je kunt een heerlijk en gezond tussendoortje nemen, zonder je schuldig te voelen. We hebben de dag al in tussendoortjes voor je uitgepland.

Even een korte pauze op werk

‘Je moet meer groenten en fruit eten.’ Je hebt het waarschijnlijk al honderd keer gehoord. Toch is het een feit dat groenten en fruit gezond is en veel vitamines bevat. Neem daarom een bakje met vers fruit mee naar je werk. Als je werk even teveel wordt, kun je genieten van een bakje fruit en heb je meteen weer energie. Hou je niet van fruit? Probeer dan een keer een fruitsmoothie. Waarom zou iemand die niet van fruit houdt wel een smoothie drinken? Nou, omdat een smoothie de smaken van het fruit combineert en daarom een verschillende smaak heeft.

Wil je echt geen fruit, neem dan snackgroenten mee! Denk aan komkommer, cherrytomaatjes, paprika of worteltjes. Je kunt het helemaal een feestje maken door ook een heerlijke dipsaus mee te nemen. Probeer eens een bakje hummus of een zelfgemaakte yoghurtsaus. Deze snacks kun je zelfs met al je collega’s delen. Kijk bijvoorbeeld bij je lokale Albert Heijn.

Wat extra energie aan het einde van je werkdag

Aan het begin van de dag ben je waarschijnlijk helemaal klaar voor je werk. Je hebt er zin in! Naarmate de dag echter vordert, neemt je energie steeds meer af. Het is tijd voor wat extra energie. Probeer dan eens een mueslireep. Deze repen, gevuld met granen, geven genoeg energie om de dag succesvol af te ronden en ook die laatste uren nog door te werken. Ze hebben overigens tegenwoordig mueslirepen in allerlei verschillende smaken. Er zal ook voor jou een perfecte smaak tussen zitten.

Ontspannen een filmpje kijken op de bank

Kun jij ook ‘s avonds op de bank een zak chips opentrekken en helemaal leegeten? Je hoeft je echt niet schuldig te voelen. Er zijn namelijk nog duizenden andere Nederlanders die dit ook doen. Waarom kies je echter niet voor een gezonde oplossing? Er zijn verschillende snacks die in kleine porties beschikbaar zijn. Er zijn op het internet genoeg webshops die zich richten op gezondheid en welzijn. Deze webshops verkopen gezonde snacks zonder kunstmatige kleurstoffen, waar je echt van kunt genieten.

Zijn deze snacks geen succes? Of wil je liever een keer iets anders? Probeer dan ongezouten noten. De noten die je in de supermarkt vindt, zijn vaak ondergedompeld in zout en daarom heel slecht voor je. Noten zonder toegevoegd zout zijn echter heel gezond. Ze bevatten veel eiwitten en zijn ook nog eens heel lekker. Je kunt zaterdag op de markt vast een notenkraam vinden, kies de noten die jij het lekkerste vind en maak een gezellige en gezonde notenmix.

Probeer deze tussendoortjes een keer uit en laat je inspireren om gezonde keuzes te maken. Afvallen kan namelijk heel lastig zijn en vaak wordt eten meer een strijd dan een genietmomentje. Door gezond eten te kiezen dat ook lekker is, zal afvallen makkelijker worden. Je bent nu helemaal klaar om de dag te beginnen!