maart 23, 2018 Kurkuma is 1 van de allesbeste superfoods die verkrijgbaar zijn!

Kurkuma: Waarom is het gebruik ervan eigenlijk zo populair?

Er duiken steeds meer speciale kruiden op, die door het gezonde karakter aan populariteit winnen. Zo ook Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, wat kan worden gebruikt in bv. poedervorm of een pilletje. Het is dan wel een heel speciaal kruid, maar wat zijn nu precies de voordelen van het gebruik ervan? We raden je zeker aan dit artikel te lezen, want we laten je zien wat dit kruid allemaal te bieden heeft en hoe je het heel makkelijk toe kunt passen in je huidige leefstijl.

Wat is kurkuma precies?

Het is een kruid dat in de Aziatische en Oosterse keuken veelvoudig wordt gebruikt. Naast de lekkere smaak (voor de een wat meer aanwezig dan de ander) levert het ook een smakelijk kleurtje op je eten. Je kunt het bv. bij schotels gebruiken of het toevoegen tijdens het bakken van vis, kip of andere vleessoorten. Voor het beste effect en opname combineer je kurkuma dan met peper en eventueel wat zout. Kurkuma heeft wel wat smaak, het is alleen geen overheersende smaak zoals kerry of curry. Het is dan een kruid dat door velen goed in de smaak valt, waardoor er geen blokkades zijn om het te gebruiken bij je eten.

Welke voordelen heeft kurkuma?

Er zijn verschillende voordelen te noemen die het kruid heeft, bij het gebruik ervan …hieronder vind je alvast 2 voordelen van kurkuma.

1. Het kan je helpen met afvallen
Doordat je met het gebruik ervan jouw stofwisseling verhoogt, zal je minder snel vet aanmaken en ook meer opgeslagen lichaamsvet verbranden. De kans dat het je helpt tijdens het afvallen is dan ook groot. We raden je dan ook aan bij gewichtsverlies kurkuma in te zetten ter versterking.

2. Het heeft een zuiverende werking
Kurkuma heeft een reinigende werking en is een prima anti-oxidant. Ben je val plan gezonder te gaan leven, of wil je detoxen? Dan is dit kruit zeker je vriend.

3. Verlaagt het cholesterolgehalte in je bloed
Je hebt goed en slecht cholesterol, namelijk respectievelijk LDL en HDL. Wanneer je LDL cholesterolgehalte te hoog is, kan het gebruik van het kruid in je voedingspatroon of de inname van pillen helpen deze te verlagen. En je gezonde HDL te doen laten toenemen. Zo zorg je voor een goede verhouding tussen beide cholesterolgehaltes in het bloed.

Waar kun je kurkuma krijgen?

Je vind het doorgaans in de meeste toko’s maar ook supermarkten haken er steeds meer op in. Dan praten we met name over de poedervariant, voor bij het bereiden van eten. Wil je kurkuma poeder / pillen / of thee bestellen? Dan kun je deze verschillende kurkuma producten ook hier bestellen!