mei 18, 2018 crosstrainer

De vijf voordelen van een crosstrainer

De meeste mensen richten zich op voeding wanneer ze graag wat willen afvallen. Maar dit is niet de enige manier. Sporten met bijvoorbeeld een crosstrainer is ook een goede manier om wat af te vallen en gezonder te leven.

Wil jij ook gaan sporten op een crosstrainer en benieuwd naar de voordelen daarvan? Wij zetten er vijf voor je op een rij:

  • Ook voor jou geschikt
  • Ondersteuning voor de gewrichten
  • Variatie in de training aanbrengen
  • Veel calorieën verbranden
  • Veilige manier van sporten

Ook voor jou geschikt

Ten eerste is de crosstrainer voor iedereen geschikt. Zowel voor jong als oud en voor fit als wat minder fit. Wil je graag gaan trainen om gewicht te verliezen of ben je al in shape en wil je vooral voorkomen dat je conditie terug zal lopen? In de beide gevallen kun je gebruik maken van de crosstrainer, waardoor het in de sportschool over het algemeen een erg populair apparaat is.

Ook thuis is een crosstrainer een fijne manier om te trainen! De beste crosstrainer voor thuis kopen is niet moeilijk. Er zijn online tegenwoordig heel veel goede crosstrainers te krijgen!

Ondersteuning voor de gewrichten

Dat heeft onder andere te maken met het tweede voordeel van de crosstrainer. Het is een apparaat dat je veel ondersteuning zal bieden voor de gewrichten. De belasting die je moet leveren is relatief klein, omdat de crosstrainer het gewicht netjes over het complete apparaat zal verdelen. Anders dan wanneer je op een loopband gaat lopen is er geen dempende laag nodig. Er is geen sprake van een impact van de voeten of de handen op de trainer. In plaats daarvan zorgt de crosstrainer doorlopend voor de ondersteuning die je nodig hebt om goed te kunnen trainen.

Variatie in de training aanbrengen

Een crosstrainer biedt je tijdens het trainen bovendien de kans om voldoende variatie aan te brengen, waardoor je jezelf kunt blijven uitdagen. Het is een apparaat waar je op verschillende manieren mee aan de slag kunt. Trap je al langere tijd vooruit? Probeer dat dan ook eens achteruit te doen en je zal merken dat je daarvoor heel andere spieren gebruikt. Dit maakt het langere tijd leuk om gebruik te maken van de crosstrainer en daarmee te blijven trainen.

Veel calorieën verbranden

De crosstrainer staat verder bekend als een apparaat dat je de kans biedt om veel calorieën te verbranden. Dat komt onder andere door het feit dat je zelf de intensiteit van de oefeningen kunt kiezen. Wat dat betreft kun je intensief aan de slag gaan om de calorieën uit koolhydraten te verbranden, maar heb je ook de kans om het wat rustiger aan te doen en je te richten op de calorieën uit vet.

Tip: probeer je hartslag tot 70% van het maximum te beperken als je wilt afvallen op de crosstrainer. Op die manier krijgt je lichaam de kans om de energie uit vet te halen en laat het de koolhydraten voorlopig nog even links liggen.

Veilige manier van sporten

Tenslotte biedt de crosstrainer een veilige manier van sporten. Het is een apparaat dat je de juiste ondersteuning zal bieden en dat er tevens voor kan zorgen dat je niet naar buiten hoeft. Dat betekent dat je gewoon muziek in kunt doen en je ogen desgewenst kunt sluiten. Met de crosstrainer kun je thuis op een heel veilige manier sporten, zodat je op basis van een trainingsschema kunt afvallen of dat je kunt werken aan je conditie.

Ik heb je in dit artikel vijf voordelen gegeven van sporten met een crosstrainer. Hopelijk heb je er iets aan!